Concept

Midden in de Arnhemse wijk Saksen Weimar ligt een verlaten bunker uit de Koude Oorlog. De Groene Bunker onderzoekt hoe deze betonnen kolos een nieuwe bestemming kan krijgen. Om te komen tot een concreet ontwerp gaan we uit van vier kernwaarden:

Circulair – Net zoals we de bunker een nieuwe bestemming geven, willen we waarde toevoegen aan lokale (organische) reststromen. Zo verminderen we de hoeveelheid afval en maken we hoogwaardige producten.

Innovatief – Onderzoek naar innovatieve toepassingen van duurzame methodes speelt een essentiële rol binnen de Groene Bunker. Zo dragen we bij aan houdbare oplossingen.

Open – We leren van elkaar en daarom deelt de Groene Bunker de ontwikkelingen die ze doormaakt. Zo bouwen we samen aan een open toekomst.

Historisch – De bunker heeft een geheimzinnig karakter en vele verhalen gaan schuil achter de dikke muren. De geschiedenis van dit gebouw versterkt de potentie van een nieuwe bestemming.

We zijn in gesprek met lokale ondernemers en initiatieven, de gemeente, buurtbewoners en kennisinstellingen om tot een concreet ontwerp voor de Groene Bunker te komen: van bescherming tegen destructie tot duurzame productie!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je een vraag of idee? Wil je graag meehelpen aan de ontwikkeling van de Groene Bunker? Neem contact met ons op!