Partners

NOBS

NOBS is de initiatiefnemer van het project en daarmee vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Groene Bunker. Daarnaast is NOBS de media-partner van de Groene Bunker en stelt ze haar faciliteiten beschikbaar voor gebruik.

Gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem is als eigenaar van de bunker een van de belangrijkste partners van de Groene Bunker. Samen met de gemeente zoeken we naar een passende herbestemming voor de bunker op Saksen Weimar.

Provincie Gelderland

Het haalbaarheidsonderzoek naar de herbestemming van de bunker is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling SteenGoed Benutten van de Provincie Gelderland.

Wageningen University and Research

De WUR is via de Wetenschapswinkel de eerste onderzoekspartner van de Groene Bunker. De samenwerking met de WUR heeft zowel kennis over teeltechnieken als kennis omtrent buurtparticipatie en educatie opgeleverd. Beide partijen hebben voordeel van dr samenwerking: de Groene Bunker krijgt specialistisch advies en studenten van de WUR krijgen de mogelijkheid hun kennis toe te passen. Zo doen studenten praktijkervaring op en leren ze om samen te werken met diverse stakeholders.

Hogeschool Arnhem Nijmegen

Werktuigbouwkunde studenten van de HAN ontwerpen een klimaatbeheersingsinstallatie voor de Groene Bunker. Het project helpt onze eisen aan een dergelijke installatie te concretiseren en het uiteindelijke ontwerp biedt inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om hun kennis toe te passen in de praktijk.